Objevily se další simulátory. Flight Simulátor X od Microsoft. Na trhu jsou 4 plachtařské simulátory: SFS (Německo), Sailor of the Sky (Španělsko), Silent Wings (Norsko) a Condor (Slovinsko). Condor je pravděpodobně nejlepší z nich.
Soutěžení na webu se stává populární. Využívají se především Condor a Silent Wings. Aerokluby začínají využívat simulátory i pro výcvik. V Lashamu (UK) využili simulátor na bázi Silent Wings pro výcvik a student byl schopen po výcviku na simulátoru a pouhých 5 letech ve dvojím letět sólo.
zdroj :
http://www.aeroklub.cz/sekretar/PLK21.HTM
ty brďo, 5 dublov a ideš na sólo.
A my sa s tým tak se...
Ja teda nie som simulant, nemám čas ani na normálny knipel, nie to ešte na nejakú náhražku. Ale pre mladých, ktorí majú pomer čas/peniaze na inom leveli než ja toto môže byť inšpirujúce, ako sa dostať do obrazu, aby okrem pôžitku z 3D pohybu zostalo z vreckového aj iné radosti, ako je trebárs pivo a pod.
Ovšem, ten skvelý pocit keď vám pri prvom sóle praskne lano navijáka v okamžiku prechodu do stúpania v 30 metroch vám zatiaľ žiadny simulátor nedá. To treba zažiť. Takže tých 5 dublov berte s rezervou...

Proste Vás budeme školiť dovtedy, dokiaľ nebude veľmi vysoká pravdepodobnosť "veľmi dobrých pristátí" vašich sólo letov.
Odborné vysvetlenie :
1. Dobré pristátie je také, keď pilot a pasažieri môžu vystúpiť z lietadla a odísť.
2. Veľmi dobré pristátie je také, keď sa dá lietadlo znovu použiť.
p.s.
hm, už chýba len simulátor na sex.
Potom to začne byť dokonalé...
peki