počas dlhých zimných večerov som sa rozhodol dať dokopy zoznam otočných bodov pre plachtársky navigačný program SeeYou / SeeYou mobile. Dúfam že vám pomôžu počas dlhýýých preletov.
Letiská sú rozdelené do 3 kategórii:
AK - Aeroklubové letiská. Piktogram - podľa toho či ide o spevnený, alebo nespevnený povrch - plný, resp. prázdny obdĺžnik v
kruhu. Natočenie obdĺžnika v piktograme zodpovedá orientácii VPD. Dalšie info: dĺžka VPD, frekvencia
ZL - Záložné Letiská (ako napr. BA Štefánik, Malacky, Sliač

ZP - Záložné Plochy - väčšinou práškarské, spevnené plochy (piktogram červený obdĺžnik v kruhu bez ohľadu na druh povrchu
VPD. Orientácia zodpovedá skutočnosti. Daľšie info: dĺžka VPD
tieto predpony (AK, ZL, ZP) sú kvôli zachovaniu kompaktnosti po pridaní iných, neletiskových otočných bodov.
Zdroje, z ktorých som čerpal:
- webové stránky aeroklubov, AIP (AD), google, http://www.gps.zubak.sk/letiska.php
- zoznam otočákov z Fatraglidu 08, FCC 08, Mjstrovstvá SR 2008 v Partizanskom, súbor SeSe.cup
- google Earth (konečné dolaďovanie súradníc, ALT, meranie dĺžky VPDčiek)
Rád by som Vás požiadal o rozšírenie tohto zoznamu. Ak poznáte plochu vhodnú na pristátie do poľa, pošlite mi prosím súradnice, alebo aspoň názov dedín v okolí (skúsim pohľadať na google Earthe - už mi to celkom ide

Ešte info - priložený súbor je vo formáte pre SeeYou. Editovať sa dá aj v textovom editore (Notepad a pod.)
Ak by mal niekto záujem, zoznam existuje aj v exceli, s veľkou kopou vzorcou, v ktorých sa už ani boh nevyzná

P.S. ospravedľňujem sa, že je súbor spakovaný. Vo formáte cup, aj txt mi systém odmietol prílohu akceptovať
dovi